Uge 66: Countdown til konventet – 17.07.2016

HillarylandSøndagsanalyse

Uge 66: Countdown til konventet

Sanders har officielt meldt sig under Hillarys faner. Det samme har Hamilton-musical holdet fra Broadway og senator Tim Kaine fra Virginia – og så har Trump udnævnt guvernør Mike Pence fra Indiana som VP-kandidat. Alt i alt en begivenhedsrig og travl uge i Hillaryland – der i den grad tæller ned til konventet.

Tirsdag eftermiddag omkring klokken 17.00 dansk tid skete der noget, som de fleste demokrater har set frem til i meget lang tid. Hillary Clinton og Bernie Sanders gik på scenen i New Hampshire – sammen.

Det var Sanders officielle endorsement af Hillary, vi blev vidne til den aften. I en længere tale, der godt nok high-lightede hans egne mærkesager og deres inkludering i den demokratiske platform – partiprogram for de kommende fire år – understregede Sanders, at han nu støtter Hillary!

“I have come here to make it as clear as possible why I am endorsing Hillary Clinton and why she must become our next president. Secretary Clinton has won the Democratic nomination and I congratulate her for that. I have known Hillary Clinton for 25 years. We were a bit younger then.

I remember her as a great first lady who broke precedent in terms of the role that a first lady was supposed to play. And as she helped lead the fight to universal health care. I served with her in the U.S. Senate and know her as a fierce advocate for the rights of our children. And I know her and all of you know her as one of the most intelligent people that we have ever met. Hillary Clinton will make an outstanding president and I am proud to stand with her today.”

Se hele Sanders tale her:

Der er ingen tvivl om, at det var en smule akavet at se de to på scenen sammen. Smil var der faktisk ikke mange af – flest, da det var overstået. Der var både Hillary og Sanders-støtter til stede ved talen, og selvom mottoet er #strongertogether, så forlød det på Twitter, at de to grupper holdt sig rimelig meget for sig selv, inden Hillary og Sanders gik på scenen. Men det er altid en udfordring at forene to grupper, der igennem seks måneder har bekæmpet hinanden for at vinde primærvalget.

Og så har Sanders trukket valgkampen i langdrag ved at nægte at overgive sig, da Hillary formelt set havde vundet nomineringen efter valget i blandt andet i Californien og New Jersey 7. juni i år. Sanders holdt den gående til 14. juni og primærvalget i D.C (hvor han tabte stort – 78 mod 21 %)  – men han ville stadig ikke give sig.

Heldigvis gjorde Sanders og Hillary, hvad de kunne fra talerstolen – og der er ingen tvivl om, at formålet er klart – Hillary skal vinde til november og Trump skal på ingen måde i nærheden af Det Hvide Hus.

Det er heller ingen hemmelighed, at Sanders har fået rimelig stor indflydelse på den såkaldte demokratiske platform, der præsenteres på konventet i Philadelphia fra den 25-28. juli. Blandt andet har Sanders fået skrevet ind, at der kæmpes for en mindsteløn på 15 dollars i times fremfor de 12, Hillary har ført valgkamp på. Derudover har Sanders ifølge The Guardian fået skrevet ting ind omkring klima (kulstofbeskatning), en mulig vej til legalisering af cannabis, mulighed for gratis pladser på in-state offentlige universiteter og en tilpasning af Obamas sundhedsreform omkring hvor bredt dækningen skal fortolkes i visse befolkningsgrupper.

Efter Sanders tale gav Hillary den så gas med en flot tale, der på mange måder opsummerede hendes primærvalgkamp og understregede de temaer, hun vil slå på i kampen mod Trump.

Jagten på Hillarys VP
Mike Pence blev i denne uge præsenteret som Donald Trumps vicepræsident. Mike Pence er på mange måder alt det, Hillary kampagnen er imod. Derfor var de også klar med et modspil til Pence i minutterne efter hans kandidatur blev offentliggjort – han skal hjælpe med at sikre hvide, Tea-party vælgere til Trump og ifølge POV.international “fungere som et beroligende plaster på såret for de mange konservative i det republikanske parti, som er nervøse over, om Trump – deres egen præsidentkandidat – overhovedet er konservativ.”

Her er ifølge Hillary-kampagnen fem ting alle vælgere bør vide om Pence (der er del af Tea Party begvægelsen og selvom han giver Trump noget politisk ballast, så er der ingen tvivl om, at han også vil være med til sikre Hillary endnu flere minority stemmer).

  1. Pence har systematisk forsøgt at underminere Planned Parenthood organisationen, der sikrer kvinders rettigheder (til abort) og adgang til sundhedsydelser i forbindelse med deres seksualliv, kvinde-relaterede sygdomme (mammografier mm) samt gravitet og fødsel.
  2. Pence er 100% imod abort. Og har indført love i staten Indiana, der er nogle af USAs hårdeste i forhold til indskrænke retten til lovlig abort.
  3. Pence har også indført love, der gør det lovligt for firmaer i Indiana at diskriminere, når det kommer til LGBT (homoseksulle, biseksuelle og transseksuelle). Han er imod same-sex ægteskaber og bedt kongressen om at bruge midler afsat til HIV/AIDS behandling til at omvende homoseksulle i stedet.
  4. Han er imod en reformering af immigrationslovgivningen. Faktisk vil han stramme reglerne. Smide så mange immigranter som muligt ud af USA og gøre det nærmest umuligt at immigrere til USA.
  5. Og så har han flyttet millioner af dollars fra skolesystemet i Indiana til skattelettelser for erhvervslivet.

Alt i alt noget af et valg fra Trumps side. Da han skulle præsentere Pence virkede det da også som om, Trump selv var ret ligeglad. Han brugte da også først ca. 30 minutter på at tale om – ja du har gættet det – sig selv – og derefter blev han kun på scenen i de sekunder, det tog at overdrage talerstolen til Pence. Vi er meget spændte på det samarbejde – og har det en lille smule som Obamas tidligere taleskriver Jon Favreau skriver på Twitter den anden dag, da der bliver gættet på Pences holdbarhed og mulighed for at Trump fyrer ham før November: “I’d put it at like 20%”

Sidst på ugen har Hillary mødtes med en række mulige kandidater til VP-posten i hendes hjem i Washington D.C. Blandt andet med Elizabeth Warren, som vi dog tror er blevet lovet en ministerpost i stedet.

Det siges, at Hillary vil offentliggøre hendes VP-kandidat ved et arrangement i Florida på næste fredag. At det bliver i Florida kunne bestemt tyde på, at det bliver en kandidat med forbindelser til latino-vælgerskaren. Lige nu samler de fleste rygter sig omkring Virginia guvernør Tim Kaine, men arbejdsminister Tom Perez (der flere gange åbenlyst har støttet Hillary frem for Sanders er bestemt også i spil) – og det tror vi faktisk også stadig hus, udvikling og boligminister Julian Castro er.

Torsdag kørte Hillary valgkamp i Virginia med Tim Kaine. Se hans tale, hvor han tydeligt langer ud efter Trump er:

Hillary og Hamilton
3.5 million dollars. Det er hvad rygterne siger, Hillarys kampagne samlede ind den 12. juli ved en særlig forestilling af hit musicalen Hamilton på Broadway.

Musicalens forfatter og indehaver af rollen som Hamilton, Lin-Manuel Miranda er, som store dele af skuespillerne, stor Hillary-støtte. Musicalen, der først blev præsenteret som et projekt in the making af Miranda, da han optrådte for Obama i Det Hvide Hus for et par år siden.

Efterfølgende er musicalen, der er en rap-musical, som handler om en af USAs grundlæggere Alexander Hamilton, blevet så populær, at folk strømmer til fra hele verden for at få billetter og overnatter flere nætter på gaden i New York for at sikre sig evt. overskydende billetter hver aften.

Hillary har set musicalen hele tre gange. To gange denne måned og en gang, da den spillede off-Broadway.

Billetterne til Hamilton er normalt virkelig dyre – som i op mod 3000 dollars pr. sæde. I forbindelse med Hillarys fundraiser blev mange af billetterne sat til salg via et lotteri, fordi interessen var så stor. Priserne gik fra 2.700 dollars til 100.000 dollars for to særlige sæder, der inkluderede meet n’ greet med Hillary og holdet bag Hamilton.

Her kan du se Hillarys tale efter Hamilton spillede for fulde huse til fordel for hendes kampagne:

Du kan lytte til soundtracket til Hamilton her  – og især sangen My Shot lige her  – vi er ret vilde med Hamilton, da mange af sangene/historien også har masser af relevans selv i 2016.

Pointskalaen
Det har været en god uge i Hillaryland, der ender med et stort syvtal på pointskalen herfra.

Vi varmer nu for alvor op til konventet i Philadelphia. Vores grundlægger Mira Borggreen rejser til Philadelphia om en uges tid for at være i byen i forbindelse med konventet. Hun skal være frivillig i forbindelse med konventet og opleve Hillarys officielle kåring som demokraternes kandidat!

Det bliver vildt spændende. Og programmet for de fire dage ligger mere eller mindre klar. Det er ihvertfald lige blevet meldt ud at temaerne og talerne for de forskellige dage er:

25. juli: United Together – Michelle Obama og Bernie Sanders.

26. juli: A Lifetime of Fighting for Children & Families – Bill Clinton og en gruppe mødre til flere af de sorte unge mænd, der er blevet dræbt af politiet i løbet af de seneste to år

27. juli: Working Together – Barack Obama og Joe Biden

28. juli: Stronger Together – Chelsea Clinton og Hillary Rodham Clinton.

Så næste uges Hillaryland Søndagsanalyse kommer til jer fra USA! Vi ses!

Rigtig god søndag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danesforhillary.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *