Uge 61: #HERstory – 12.06.2016

Hillaryland

Uge 61: #HERstory

Valgkampens klart bedste uge. Sådan kan de sidste syv dage beskrives. Hillary har sikret sig det demokratiske partis nominering – som den første kvinde nogensinde – og så har Obama, Biden og Warren endorset hende!

Denne uge får et klart 10-tal på pointskalen! Ja, vi starter lidt omvendt i denne uges Hillaryland Søndagsanalyse. Men det har simpelthen været en helt fantastisk uge her i Hillaryland.

Det hele startede mandag, da AP officelt meldte ud, at Hillary havde sikret sig de 2.383 delegerede, det kræver at blive demokraternes kandidat til præsidentvalget. Det skete ca. 2.45 dansk tid (natten til tirsdag) og der gik ikke mange sekunder før, nyheden fik de sociale medier til at eksplodere.

Hillary selv kørte kampagne i Long Beach, Californien, og holdt faktisk lidt igen – om ikke andet, så retorisk – da nyheden breakede.

“I got to to tell you, according to the news we are on the brink of a historic, historic, unprecedented moment,” sagde hun, men skyndte sig så at understrege, hvor vigtigt det var at folk stadig gik ned og stemte ved valgene i seks stater tirsdag. Vigtigheden af at få folk til stemmeurnerne tirsdag gik igen i alle hendes ansattes tweets hele mandag aften og tirsdag formiddag.

For selvom kampagnen vidste det kunne ske mandag, var den helt store fejring planlagt til tirsdag – med forventningen om sejr i tre af de seks stater, så Hillary kunne gå på scenen i Brooklyn og blive hyldet som demokraternes første kvindelige præsidentkandidat.

Kæmpesejr – 8 år senere

Tirsdag stod den på endnu en super-tuesday med valg i Californien, New Jersey, South Dakota, New Mexico, North Dakota og Montana – og som der har været tradition for på de tidligere super-tuesdays, vandt Hillary igen! Hillary vandt Californien, New Jersey, South Dakota og New Mexico.

Og ikke nok med det. Californien som alles øjne hvilede på – og som mange troede kunne falde ud til Sanders fordel – vandt Hillary med hele 55% mod Sanders 43%. Faktisk fik hun 1.9 millioner stemmer – over 400.000 mere end Sanders. En kilde fra Hillarys hovedkvarter forudså tidligt tirsdag i en besked til Danes for Hillary en sejr på 8% point, før stemmerne blev talt op. Det blev i stedet til en sejr på 12 %!

Ifølge Politico er status lige nu: Hillary 2.784 delegerede og Sanders 1.877 inkl. superdelegerede.

Natten til onsdag sad millioner af amerikanere og tusindvis af Hillary-støtter klinet til skærmen for at se hendes sejrstale. Lige før hun skulle ned og tale, viste ABC vært David Muir hende, via et vindue, mængden af mennesker, der ventede på hende. Hillary var klart rørt over de mange mennesker og selve situationen.

For præcis otte år siden (den 8. juni 2008) trak Hillary sig fra valgkampen mod Obama, og nu otte senere (8. juni 2016) sikrede hun sig nomineringen til demokraternes præsidentkandidat. Historisk. Og på mange måder historien om Hillary, der er kommet ‘full circle’.

Her er det interview Hillary gav til ABC lige inden, hun gik på scenen og lod sig hylde:

Og derefter stod den på en af Hillarys bedste taler nogensinde. En sejrstale. En forsoningstale (ifht. Sanders) og et klart signal til GOP om, at Hillary er her for at vinde det hele (og Trump kan bare vente sig!).


Im With Her
Onsdag var det svært at få armene ned. Hillarys tale og hendes sejr var omtalt overalt. Der var utrolig meget fokus på fremskridtet for kvinder, som i høj grad er blevet en del af Hillarys historie i 2016 (i forhold til 2008, hvor hun fremhævede den del noget mindre – før hun endte med at tabe, og derefter har de 18 millioner revner i glasloftet bare ligget i hi – til der blev slået hul med hendes nominering. Selve glasset er ikke splintret og væk før en mulig sejr den 8. november 2016).

Torsdag skete der flere forskellige ting. Sanders, der ikke ville trække sig efter valgene tirsdag, men fastholdt at han ville fortsætte til primærvalget i D.C. (tirsdag den 14. juni) og konventet i juli, mødtes med Obama i Det Hvide Hus. 

Vi ville meget gerne have været en flue på væggen i det ovale værelse, da de to mødtes! Ret sikker på Obama roste Sanders for et godt bidrag til valgkampen, der har været med til at skærpe Hillary, men også bad ham pænt om at pakke sammen. (Hillary trak sig og endorsede Obama, da han nåede det krævede antal delegerede, frem for at holde fast i hendes egen kampagne).

En times tid efter mødet blev denne video lagt på Hillarys YouTubekanal:

I videoen offentliggjorde Obama, at han endorsede Hillary med ordene: “I don’t think there’s ever been someone so qualified to hold this office.” Og endnu engang gik internettet amok. Men det var ingenting i forhold til det, der skete kort tid efter.

Donald Trump havde også set Obamas video og tweetede således: “Obama just endorsed Crooked Hillary. He wants four more years of Obama—but nobody else does!”

Fem minutter efter kom svaret fra Hillary, der nærmest fik internettet og de sociale medier til at bryde sammen: “Delete your account.”

Med 580.000 likes og 460.000 retweets er Hillarys tweet det mest omtalt i hele hendes kampagne. Slår med lethed hendes foto med Kim Kardashian og også selve tweetet med Obamas endorsementvideo. (Trumps tweet har pt. 80.000 likes og 36.000 retweets).

Og som The New York Times skriver, så er der ikke nogen tvivl om, hvorfor Hillarys tweet trendede helt vildt. Kort beskrevet kan frasen: Delete your account nemlig forstås på denne måde: “Your tweet or opinion is so bad that you should be immediately disqualified from further participation on the platform.”


#SquadGoals
Fredag endorsede vicepræsident Joe Biden så Hillary. En forventet endorsement, der endte med at drukne i den endorsement, der kom senere på dagen fra selveste Elizabeth Warren. Hun endorsede Hillary i et interview på MSNBC hos Rachel Maddow:

Og der er ingen tvivl om, at mange håber på Warren bliver Hillarys vicepræsident – det tror vi dog ikke på – men der er ingen tvivl om, at Warren ville være en god attack dog, når det kommer til Donald Trump.

De to har gang i noget af en Twitter-krig, hvor Warren bestemt ikke ligger fingrene imellem og er meget konkret og direkte i hendes kritik af Trump som en “loud, nasty, thin-skinned fraud who has never risked anything for anyone and who serves no one but himself.”

Twitter krigen kulminerede fredag, da Trump nedsættende kaldte Warren for Pocahontas (en længere historie, der handler om, hvorvidt Warrens slægt har Native American (indiansk) blod i sig). Men Warren kom hurtigt igen. Ifølge The Hill så leder hjemmesiden www.pocahontas.com nu direkte videre til Warrens egen kampagne-website! Well done Lizzie, siger vi bare.

Hillary har også modtaget endorsements fra Martin O’Malley (tidligere kandidat til præsidentvalget) og i aftes fra Jesse Jackson, der er en af USAs mest anerkendte civil rights ledere. Han endorsede Hillary med ordene: Når det kommer til “human and voting rights, racial and gender equality and affordable healthcare you can trust her.”

Fredag talte Hillary selv ved et Planned Parenthood event, og i talen, der handlede om kvinders reproduktive rettigheder, retten til abort og kvinders rettigheder, gik hun flere gange hårdt til Trump:

Se hele talen her:

Alt i alt har det været en helt fantastisk uge!

Rejs til USA med os!
Med Hillarys sikring af demokraternes nominering til præsidentvalget glæder vi os bare endnu mere til vores USA-tur!

Vi håber rigtig mange af jer har lyst til at rejse med os til USA og være frivillige for Hillary til efteråret.
Tilmelding sker efter først til mølle. Der er 25 pladser på turen – og vi har 11 pladser endnu! Vi har udskudt deadline for tilmelding til 20. juni, så hvis du har lyst eller kender andre, der har lyst til at tage med os, så kan du læse alt om turen og tilmelding her: http://danesforhillary.com/frivillig-for-hillary/

Del gerne med jeres netværk!

Og skriv endelig hvis I har spørgsmål.
Rigtig god dag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danesforhillary.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *