Uge 56 #TakingonTrump – 08.05.2016

Hillaryland

Uge 56 #TakingonTrump

Det har været en uge med masser af drama – hos republikanerne. Trump vandt stort i Indiana og hans modstandere trak sig på stribe. Det står nu klart, at Hillary skal slå Trump 8. november for at vinde præsidentvalget i 2016!

Donald Trump vandt den republikanske nominering i denne uge – eller det vil sige hans modstandere trak sig – og dermed står det klart, at Trump vinder republikanernes nominering.

Tirsdag nat trak Ted Cruz sig efter et svigende nederlag til Trump i Indiana og kort derefter sagde også Kasich tak for kampen.

Men hvad betyder det for Hillary? Og hvad er status på Hillarys egen primærvalgkamp mod Sanders? Det ser vi nærmere på i denne uges Hillaryland Søndagsanalyse.

Sanders vinder, men…
Tirsdag var der primærvalg i Indiana, som Sanders, men det ændrer ikke afgørende på Hillarys sikre føring på demokraternes side.

Derfor vurderer vi det som 99,9% sikkert (intet er sikkert i politik og sygdom eller andet kan støde til), at valgkampen mellem Hillary og Trump officielt er sat igang igang.

De to støder – ifølge vores kilder – sammen i den første tv-debat mandag den 26. september på Wright State University i Dayton, Ohio og så i mindst to debatter mere den 9. oktober i St. Louis og 19. oktober i Las Vegas. Det bliver vildt! Men vi tror stadig fuldt og fast på Hillary!

Intet er sikkert
Ifølge Politico så har 64 nationale meningsmålinger siden juli sidste år haft Hillary som klar vinder i en kamp mod Trump. Og ifølge Real Clear Politics fører Hillary lige nu i gennemsnit med ca. 6.5 % over Trump i meningsmålingerne.

Det er dog virkelig vigtigt, at ingen undervurderer Trump. For han er, som POV.international skriver i denne uge:

“Hverken svagt begavet eller syg i knoppen. Han ved udmærket godt, at han skal vinde betydelige dele af såvel de spansktalende, de sorte og de unge vælgere over på sin side. Og kvinderne…”

Men baseret på Hillarys oplevelser med Obama (selvom han og Trump selvfølglig ikke kan sammenlignes) ved vi, at hun har lært lektien og nok aldrig undervurderer nogen, som hun gjorde med Obama i 2008.

Derudover har Sanders momentum i 2016 understreget, at ingenting kommer let – og at hun skal kæmpe hele vejen til 8. november for at sikre sig sejren.

Dog bør det bemærkes at de fleste inklusiv Hillary-lejret nok alligevel er lettere rystet over udviklingen i republikanernes 2016 primærvalg, der helt sikkert vil gå over i historien (og eksperter og forskere vil i årevis forsøge at forklare og forsvare udfaldet af 2016).

Heldigvis for Hillary vil en valgkamp mod Trump på mange måder bestå af at pege på alle de steder hans argumentation falder fra hinanden ved at bruge hans egne ord.

For selvom Trump i disse dage er godt igang med at vende på en tallerken og nu tweeter, han elsker #hispanics, og mener han er er et bedre alternativ end Hillary for kvindelige vælgere, så er her et par eksempler på, hvor svær en situation, Trump reelt står i, hvis han skal slå Hillary.

Republikanere skifter til Hillary
Efter det stod klart, at Trump ender som republikanernes kandidat skete der dog noget interessant på de sociale medier. Flere almindelige og også markante republikanere meldte officielt ud, at de nu støtter Hillary.

En Mark Vadik skriver f.eks på Twitter:

“So after #Indiana – I guess #ImWithHer (That’s painful for a lifelong Republican – now EX-Republican) #NeverTrump”

POV.international har også spottet en markant republikaner, der nu støtter Hillary nemlig Mitt Romneys tidligere politiske toprådgiver Stuart Stevens, som meldte ud, han ville sætte krydset ved Clinton via Twitter.

Og på CNN sagde republikanernes Paul Ryan (Romneys vicepræsidentkandidat i 2012 og nuvelrende Speaker of the United States House of Representatives) i denne uge, at han ikke kunne endorse Trump som tingene står lige nu. (Selvfølgelig er Ryan også et af de navne, der har været i spil som mulig modstander og overtager af faklen, hvis det republikanske konvent endte som et contested konvent, så det er klart, han ikke lige støtter op om Trump).

Her i Danmark har den danske politiker Simon Emil Amitzbøll – gruppeformand og politisk ordfører for Liberal Alliance – tidligere joket med, at hvis Trump vandt nomineringen, så meldte han sig ind i Danes for Hillary, ovenpå Kasichs farvel tweeted Ammitzbøll dette:

“@danesforhillary here I come #dkpol  #USElection”

Herfra skal der lyde et stort: Velkommen til! #TakingonTrump

Pointskalaen

Ugen får et sekstal på pointskalen. Denne uge har vi – og Hillary – brugt det meste af tiden på Trump, men der er selvfølgelig også lige en status i demokraternes valgkamp at forholde sig til.

Her står det ifølge CNN 2224 til Hillary og 1447 til Sanders. Så vi nærmer os med hastige skridt de magiske 2383 delegerede, der udløser nomineringen. Hillary mangler faktisk kun 159 delegerede!

Som det ser ud nu hænger Sanders ved til valget i Californien den 7. juni, selvom mange – især Hillary støtter – appellerer til ham om at trække sig, så hun kan rette fokus 100% mod Trump. Men med en sikker sejr i Indiana i tirsdags kommer det ikke til at ske. På den anden side er der kun 29 dage til 7. juni.

Og så vandt Hillary forresten Guam Caucus igår med resultatet 60% mod Sanders 40% og sætter dermed igen en stopper for Sanders – selvom der kun var 12 delegerede at kæmpe om.

Vores tur til USA i Florida er godt undervejs. Staten kan på mange måder gå hen og blive afgørende for Hillarys chancer. Ifølge The Washington Post står Hillary til at vinde valget via en noget mere overbevisende vej – historisk set – end Trump eller republikanerne som parti.

I de seneste præsidentvalg fra 1992 til 2012 har demokraterne vundet de samme 19 stater, hvilket har givet dem 242 electoral votes og med Florida som en 20 stat med 29 electoral votes er man på 271 – og så er den hjemme (man har brug for 270 electoral votes for at vinde valget). Så Florida kan gøre hele forskellen.

Omvendt har republikanerne kun vundet 13 af de samme stater med kun 102 electoral votes i samme tidsperiode – og derfor vil Florida kun være en del af løsningen, der vil kræve mindst 168 electoral votes for at slå demokraterne, hvis staterne fordeler sig som de har i de seneste seks valg!

Og med den analyse ønsker vi jer alle rigtig god søndag!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danesforhillary.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *