Uge 3: En vigtig tale – 03.05.2015

HillarylandSøndagsanalyse

Uge 3: Hillarys vigtigste tale

Denne uge vil Hillaryland hovedsageligt fokusere på den tale om og vision for USA’s retsystem, Hillary præsenterede i onsdags. Talen kommer ovenpå de store uroligheder, der har spredt sig i USA fra Ferguson til Baltimore i forbindelse med at flere unge, uskyldige sorte mænd er blevet dræbt af politiet over det seneste år.

Ugen startede dog ud med et helt andet fokus. Mandag kunne indbyggerne i Iowa åbne avisen Des Moines Register og finde et læserbrev fra Hillary henvendt til dem. Under titlen: ”Iowans have great ideas for a better future” takkede Hillary for sidst og understregede samtidig, hvor vigtig en rolle Iowa spiller for hende og kampagnen allerede nu.

(Læs mere om den første uge i Iowa og statens vigtighed i vores egne indlæg her).

I USA er det normalt at de større aviser både nationalt og på statsniveau officielt via deres leder støtter en af kandidaterne både i primary og det nationale valg. I 2008 støttede Des Moines Register Hillarys kandidatur. Desværre for Hillary blev hun overhalet indenom af Obama, da det kom til selve valget – og hun kom ind på en trejdeplads ved primærvalget efter Obama og John Edwards.

Der er flere grunde til, at det gik som det gik i 2008. Hillary brugte blandt andet ikke nok tid og ressourcer på staten. Den lektie har hun lært nu, og der er ingen tvivl om, at Iowa ikke bliver nedprioriteret i 2016. Udover Hillarys start på kampagnen i Iowa, så er der allerede ca. 30 ansatte i Iowa allerede. De arbejder på alt fra at sætte kampagnen op (leje kontorer, biler etc), rekruttere frivillige og indsamle donationer.

Med ordene: ”I’ll be back soon” er der i den grad lagt op til en lang og intens valgkamp med udgangspunkt i Iowa.

En fantastisk tale

Onsdag slog Hillary i den grad sin valgkampagne og en del af hendes vision for USA’s fremtid fast i en tale på Columbia University.

I talen, der efter min mening er en af hendes bedste nogensinde, fremlagde Hillary hendes vision for en reform af det amerikanske retssystem. Talen tog udgangspunkt i de mange sager om unge, sorte mænd, der i det seneste års tid har plaget flere amerikanske byer og det amerikanske samfund som hele.

I talen, der blev kaldt en af hendes vigtigste taler nogensinde af den politiske korrespondent for VOX og forfatter Jonathan Allen, understregede Hillary igen og igen hovedbudskabet: ”We need to end the era of mass incarceration.”

Talen var utrolig flot skruet sammen, ikke bare retorisk, men også leveringen, der var både afdæmpet og afbalanceret. Hillary talte direkte om de raceproblemer USA stadig kæmper med, hun appelerede til alle om at se på de unge mennesker som et af deres egne og hun fremlagde forslaget om, at alle politimænd i fremtiden skal bære kameraer, så begge sider af en sag sikres i sager som dem, vi har været vidne til over det seneste år.

Every life matters

Med ordene ”We need to restore balance to our criminal justice system” og ”Every life matter” tog Hillary fat i ikke bare selve retssystemet, men også rammerne for hvordan amerikanere og fangere med psykiske problemer behandles i det amerikanske retssystem og hvordan kampen mod fattigdom og desperation i mange amerikanske byer stadig ikke er blevet vundet.

Talen gav i den grad genlyd- ikke bare i de nationale medier, men især på de sociale medier, hvor f.eks. New York Times tweeted om Hillarys passionerede tale og citerede hende for det følgende, er på mange måder indkapsler essensen af hendes tale og indirekte opsang til alle amerikanere:

”Not only as a motner and a grandmother, but as a citizen, a human being, my heart breaks for these young men and their families. We have to come to terms with some hard truths about race and justice in America.”

Hvis ikke du har set talen, så kan du se den her. Den varer 30 minutter – men det er 30 minutter enhver, ikke bare os, der støtter Hillary i 2016, bør se.

Tweets fra – H
Da ugen hovedsageligt er gået med Hillarys tale på Columbia om retssytemet, sikkert også i selve kampagenen og hos kandidaten selv, har det været begrænset, hvad Hillary ellers har stillet op til. En fundraiser i New York tirsdag – ellers har Hillary faktisk mest været tilstede på Twitter.

(Følg Hillary på Twitter på https://twitter.com/HillaryClinton)

I den forløbende uge har hun tweetet flere gange – og hver gang har medierne dækket hendes tweets som enkeltstående nyheder, så det giver rigtig god mening, at kampagnen på denne måde bruger Twitter på en helt anderledes og aktiv måde, end Hillary tidligere har været til stede online.

Først tweetede Hillary om urolighederne i Baltimore, derefter kom tweetet med hashtaggene #LoveMustWin og #LoveCantWait i forbindelse med at den amerikanske højesteret behandlede lovligheden af homoseksuelle vielser ude i staterne.

Det var også med et tweet om enighed omkring middelklassens vigtighed i valgkampen, at Hillary bød den demokratiske kandidat Bernie Sanders velkommen i valgkampen. Og så rundede hun ugen af med et tweet til selveste paven med ordet ”Amen”, der henviste til pavens udtalelser om kvinders ligestilling.

Pointskalaen
Ugen får ni ud af ti point (tjek vores pointskala). Hillarys tale om det amerikanske retssystem og den fremtid, hun ser for USA sikrer ugen et flot ni-tal. Som Hillary-støtte var det en kæmpe fornøjelse at se talen og den store anerkendelse, hun fik for den. Fuldt fortjent og endnu et tegn på, at Hillary er den stærkeste kandidat til 2016.

Nyt fra Danes for Hillary
Vi arbejder stadig på at få trykt klistermærker med Danes for Hillary logoet. Den officielle kampagne har i denne uge lanceret både bumper sticker og klistermærker, men da den amerikanske valglov forhindrer ikke-amerikanere i at bidrage økonomisk til kampagner, så er det ikke muligt, at vi kan sætte en købemulighed op.

I stedet kan interesserede evt. følge vores Instagram konto, hvor vi ofte re-poster billeder af pins, posters og t-shirts med henvisninger til, hvor de kan købes online.

På Facebook har vi forhørt os om interessen for at komme med til USA i 2016 og arbejde som frivillig for Hillarys kampagne

. 28 har liket opslaget og dermed indikeret, at de kunne tænke sig at være med. De fleste forestiller sig at være med i en til to uger. Skynd dig over på vores Facebook og like/kommenter, hvis du er interesseret – i løbet af sommeren og efteråret 2015 vil vi løbede arbejde på et set-up for en USA tur i 2016.

Rigtig glædelig søndag derude!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danesforhillary.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *