IT’S OFFICIAL – 12.04.2015

Hillary 400x200

 

It’s official – Hillary: I’m getting ready for something too: I’m running for president! I’m hitting the road to earn your vote!

Det er i særdeleshed en festdag i dag: Hillary Rodham Clinton stiller officielt op til præsidentvalget i 2016! Det meldte hun ud i dag søndag den 12. april 2015 kl. 21.08 dansk tid.

Det første tegn på, at udmeldelsen var på trapperne var den email, fra John Podesta, der er Hillarys kampagnechef, sendte til donorer fra 2008 ca. 20.30 med emnet Hillary. I mailen skriver Podesta direkte: It’s official – Hillary is running for president.

It's offficial

Og så kom videoen, vi har ventet på. Den blev spillet kl. 21.08 på CNN med titlen: Getting started! Der er fokus på familier og middelklassen. Og så er der Hillary: I’m getting ready for something too: I’m running for president! I’m hitting the road to earn your vote! Den er altså markant anderledes end videoen, hun startede ud på i 2007/2008.

Og til sidst – selvom det var meldt ud, det ville komme der først  – kom det på Twitter!

Hillary 2016

Direkte til Iowa
Meldingen om Hillary kandidatur er startskuddet på den listening tour, vi også beskrev i vores søndagsanalyse Hillaryland i indlægget ‘Mens vi venter’ fra den 29. marts 2015. På turen, der starter på tirsdag i staten Iowa, vil Hillary benytte lejligheden til at mødes direkte med vælgerne, snakke med dem og lytte til deres problemer og ønsker for fremtiden. Der bliver højst sandsynligvis fokus på små møder i folks private hjem, hvor en mindre gruppe vælgere kan tale med Hillary.

På vores gæsteblog har vi netop lagt et indlæg op om Hillary og betydningen af Iowa: Iowa on her mind. Indlægget, der på engelsk, er skrevet af vores norske gæsteblogger Steinar Ottesen.

Efter Iowa venter stater som  New Hampshire, South Carolina og Nevada, der også kommer til at spille store roller som såkaldte sving-stater i 2016.

 2016 kampagnen

Meldingen kom ovenpå dagens intense spekulationer om, hvorvidt Hillary ville gå ud i weekenden eller vente til efter republikaneren Marco Rubio melder ud imorgen mandag.

Bloggen Hillary HQ giver via Hillary’s egne tweets os et gæt på, hvad der bliver hovedpointerne i en kommende valgkamp:

– Sundhedsreformen – Obamacare vil hun videreføre og udvikle, hvis det er muligt.

– Minimumsløn – Hun vil kæmpe for at hæve mindstelønnen og sikre ligeløn til kvinder. Kvinders rettigheder vil blive et langt større issue end i 2008.

– Retssystemet og raceproblemerne oven på sager som Walter Scott og Ferguson vil blive et fokus.

– Økonomisk er der fokus på reformer, der skal løfte middelklassen.

– Immigrationsreform skal gennemføres.

– Homoseksuelles rettigheder skal forbedres og beskyttes.

– Diplomati og hendes smart diplomacy fra tiden som udenrigsminister vil blive et udenrigspolitisk fokus – også selvom hun nok vil ligge en hårdere linje end Obama har gjort.

Danes for Hillary Pizza-party
Husk Danes for Hillary grundlægger Mira Borggreen inviterer til It’s official pizza party, Hillary-quiz og networking i forbindelse med Hillarys udmelding. Det foregår på fredag d. 17. april kl. 17.00 i Odense. Der er kun plads til 25 – der fordeles efter først til mølle-princippet. Tilmeld dig på vores arrangementsside.

Foto: MarcN


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/danesforhillary.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *